Дієтолог озвучила допустиму норму кави на день

Кожна доросла людина може щодня випивати від 3 до 5 чашок кави, але лише в тому випадку, якщо загальна кількість кофеїну не перевищуватиме 40 мг на добу. Про це розповіла дієтолог із Великобританії Френкі Філліпс.

Вона підкреслила, що корисні властивості кави давно доведені вченими, і цей напій дійсно істотно зменшує загрозу виникнення серцевого діабету другого типу, а також хвороб серця та судин. Крім того, кава насправді дарує заряд бадьорості та прискорює обмінні процеси. Втім, дієтолог не радить захоплюватися різноманітними добавками та рекомендує відмовитися від додавання до кави жирних вершків, молока, різних сиропів та цукру. Справа в тому, що таке поєднання знижує унікальні властивості напою.

Крім того, фахівець наголосила, що якщо вживати каву в чистому вигляді, то напій сприятиме навіть схудненню. Фахівець зазначає, що її рекомендації поширюються далеко не на всі категорії людей. Зокрема, напоєм не можна зловживати людям із певними захворюваннями, а от вагітним жінкам слід взагалі відмовитись від кави.

Поділись


Новини партнерів