Як швидко зігріти кінцівки після переохолодження

Хто не тер долоні одну об іншу, щоб зігріти руки? Цей метод допомагає лише частково. Якщо ви занадто довго були на холоді і сильно замерзли — час підключати “важку артилерію”. Ці способи допоможуть зігріти долоні і стопи буквально за кілька хвилин.

Масаж ефірними оліями

Масаж з підігрітими ефірними оліями допомагає поліпшити кровообіг у замерзлих кінцівках, швидко повернувши їм чутливість.

У якості основи для розігріваючої суміші оберіть будь-яку рослинну олію.

Вам знадобляться:

  • 1 ч. л. оливкової олії;
  • 2-3 краплі олії розмарину;
  • 2-3 краплі олії перцевої м’яти;
  • 2-3 краплі олії лимона.

Нагрійте оливкову олію на водяній бані до 40-50 градусів. Додайте у неї інші інгредієнти. Нанесіть суміш на шкіру і втирайте подушечками пальців протягом 5-10 хвилин. Масаж з ефірними оліями також допоможе вам розслабитися перед сном. Втирайте невелику кількість засобу у шкіру стоп і гомілки. Одягніть високі шкарпетки або гольфи, щоб захистити постільну білизну від жирних плям.

Червоний перець

Сухий компрес з червоного перцю допоможе швидко зігріти руки і ноги, якщо ви занадто довго перебували на морозі. Пекуча речовина капсаїцин, що міститься у приправі, стимулює приплив крові до шкіри і повертає відчуття тепла.

Цей метод також не підходить людям з чутливою шкірою або алергією на приправу.

Вам знадобляться:

  • мелений червоний перець;
  • шкарпетки з щільного бавовняного трикотажу.

Виверніть шкарпетки навиворіт. Посипте тканину червоним перцем у тих місцях, де тканина зіштовхується з пальцями ніг, подушечками під ними і п’ятами.

Не перестарайтеся — на пару шкарпеток у вас має піти не більше однієї чайної ложки порошку. Якщо цієї кількості вам не вистачає, додайте до перцю тальк або кукурудзяний крохмаль.

Одягніть шкарпетки і почекайте доти, доки до стоп не повернеться чутливість. У разі появи сильного печіння одразу ж зніміть компрес. Видаліть залишки порошку чистою сухою тканиною і добре промийте шкіру водою з милом. Якщо вас лякає прямий контакт шкіри з червоним перцем, одягніть спочатку тонкі бавовняні і лише потім більш щільні шкарпетки, які наповнені приправою.

Нагрітий рис

Це найдоступніший з усіх описаних способів, адже на відміну від ефірних олій і червоного перцю рис є майже у будь-якому будинку.

Насипте крупу у тканинний мішок або чисту бавовняну шкарпетку, прогрійте у мікрохвильовій печі протягом 2-3 хвилин. Використовуйте вироби з натуральних волокон — синтетика під впливом мікрохвиль може почати плавитися. Потримайте мішечок з рисом у долонях або прикладіть його до замерзлих стоп. За необхідності підігрійте його у мікрохвильовій печі ще раз.

Якщо рису під рукою не виявилося, його можна замінити на інші крупи — наприклад, гречку або овес, а також горох, квасолю, пісок, сіль або насіння соняшнику.

Джерело

Поділись


Новини партнерів