Три види взуття, які можуть провокувати біль у спині

Біль в спині-поширене явище. За даними ВООЗ, близько 80% населення світу страждає від хвороб опорно-рухового апарату. Однак є способи знизити інтенсивності болю в спині. Часом для цього достатньо змінити взуття.

Високі підбори

Високі підбори-основна причина болю в спині, але їх часто вважають виключно жіночою проблемою. Але, за словами фахівців клініки Long Island Spine Specialist, США, чоловіки, які носять взуття з каблуком в 2,5-5 см, наприклад, грубі високі черевики, теж можуть зіткнутися з сильним болем в спині.

Американська остеопатична Асоціація (AOA) зазначає, що носіння каблуків зміщує центр ваги вперед, що призводить до мимовільного вигинання спини. В результаті хребет знаходиться в неприродному положенні.

М’язи стопи з’єднуються з литковими м’язами і підколінними сухожиллями, які з’єднуються з тазом і спиною. Якщо вашій п’яті некомфортно, некомфортно буде і спині.

Взуття на плоскій підошві

Взуття на плоскій підошві здається логічним рішенням, але і тут все не так просто. Зовсім плоска підошва не забезпечує достатньої підтримки зводу стопи, що викликає додаткове навантаження на ноги, а значить і на спину.

Відсутність хорошої устілки і підтримки зводу стопи також призводить до надмірного розтягування зв’язок і сухожиль.

Пантофлі

Згідно з даними журналу Prevention, шльопанці-ще один небезпечний вид взуття. Щоб комфортно їх утримувати, доводиться стискати пальці ніг. Для компенсації цього руху змінюється положення стегон і спини.

В результаті крок стає коротшим і менш природним. Крім того, шльопанці не підтримують звід стопи, що провокує проблеми, вже описані для плоского взуття.

Джерело

Поділись


Новини партнерів