Нутриціолог перерахувала ТОП продуктів для швидкого відновлення після коронавірусу

Нутриціолог і лікар-дієтолог Лера Лавскі перерахувала продукти харчування, які повинні включити до свого раціону всі пацієнти, які перехворіли на коронавірусну інфекцію. Дієтолог зазначила, що для формування потужного імунітету організму буде потрібен цинк.

За її словами, цей мікроелемент можна отримати з рослинної їжі та м’яса, а медики включили його навіть до протоколу лікування Соvid-19. «Цинк міститься в продуктах тваринного походження: у м’ясі, у печінці, рибі та морепродуктах (устриці, молюски та оселедець)», – розповіла лікарка. Крім того, вона зазначила, що цинк у великій кількості також міститься в горіхах, цибулі, шпинаті, гороху, моркві, бурому рисі та зародках пшениці.

Крім цього, нутриціолог розповіла, як самостійно виявити дефіцит цинку в організмі. Зокрема, брак цього мікроелемента проявляється у вигляді запалення та лущення на шкірі, різних висипаннях, виразках та дерматиті. На нестачу цинку може вказувати псоріаз, а також рани, що довго не гояться. Втім, дієтолог зазначила, що для поповнення цинку в організмі важливо дотримуватись спеціальної дієти, а ось від прийому лікарських препаратів краще утриматися.

Поділись


Новини партнерів