5 помилок, які роблять усі батьки та псують здоров’я малюку

Перші три роки життя дитини дуже важливі. У цей період закладається фундамент здоров’я малюка. Щоб уникнути майбутніх проблем із здоров’ям, потрібно правильно його розвивати.

Дитячі масажисти кажуть, що майже всі батьки роблять ці помилки. Потім вони не розуміють, чому дитина має проблеми з м’язами, зі спиною і ногами. Що батьки роблять неправильно?

1.Не дають малюкові повзати

Зараз є ходунки і багато дітей пропускають повзання. Або батьки не дають їм повзати, бо на підлозі холодно і брудно. Повзання зміцнює м’язи рук, ніг, спини, преса дитини. Воно готує його тіло до вертикальної ходьби.

2. Розвивають мозок, а не тіло

Любов батьків до раннього розвитку призводить до того, що дитина більше часу проводить нерухомо. Але до трьох років активніше має розвиватися рухова діяльність. Якщо дитина знає 5 іноземних мов у три роки, але рідко бігає на майданчику – це позначиться на її здоров’ї.

3. Намагаються прискорити розвиток дитини

А моя дитина сидить за 5 місяців! А моя дитина ходить за 9 місяців! Мами хвалиться один перед одним і намагаються прискорити розвиток дитини. Садять, обкладаючи подушками, ставлять у ліжечку, коли малюк не стоїть, ведуть за ручку, хоча він сам не робить спроб ходьби. Дитина навчається щось робити, коли їй дозволяє фізіологія, не треба бігти попереду природного розвитку.

4. Підкладають подушку малюкам

До трьох років у дитини формується хребет. Сон на подушці допомагає сформувати ці згини неправильно. Малюкові подушка зовсім не потрібна. Але йому потрібний хороший матрац.

5. Ігнорують рекомендації лікаря

Якщо педіатр помітив патології розвитку та відправляє дитину до вузького фахівця, не потрібно ігнорувати її рекомендації. Людина з медичною освітою краще бачить, коли щось іде не так і вона може замінити щось раніше, ніж це зроблять батьки. Тож не слухайте сусідку чи бабусю, яка виростила двох дітей та «знає, як краще».

Джерело

Поділись


Новини партнерів