Дієтолог перерахував продукти, що прискорюють старіння організму

Відомий дієтолог Михайло Гінзбург назвав продукти, що прискорюють процеси старіння організму. Зокрема, він зазначив, що швидкі вуглеводи, червоне м’ясо, цукор та смажена їжа, а також олії, що містять багато кислот Омега-6, викликають швидке старіння організму.

За його словами, прискорене старіння організму відбувається у тому випадку, якщо людина захоплюється одноманітною їжею, а також щодня з’їдає порції смаженої їжі. «Це і надмірне споживання цукру та продуктів, що містять його, група зі швидких вуглеводів, тобто вироби з борошна, білий хліб, булки, батони, випічка, картопля, рис, те, що містить транс-жири», – розповів Гінзбург. За його словами, під трансжирами маються на увазі маргарин, а також соняшникова та інша рослинна олія. Всі вони містять кислоти Омега-6, а у великих кількостях ці речовини становлять велику проблему для здоров’я.

Крім того, фахівець додав, що надмірне вживання одноманітної їжі, яка практично не містить вітамінів, може спровокувати розвиток найнебезпечніших недуг. Серед таких хвороб Гінзбург виділив цукровий діабет, онкологію, атеросклероз та гіпертонію.

Поділись


Новини партнерів