Ендокринолог назвала вітамін, безконтрольне вживання якого може вкиликати проблеми з судинами та тромбоз

Ендокринолог Зухра Павлова пояснила, чим небезпечний безконтрольний прийом вітаміну К. У своєму телеграм-каналі лікарка попередила, що надлишок цього вітаміну провокує проблеми з судинами, тромбоз і тромбофлебіт.

Як пояснила ендокринолог, у її практиці був випадок, коли до неї звернулася пацієнтка із цими захворюваннями. Згодом з’ясувалося, що хвора безконтрольно приймала вітамін. “Вітамін К виробляється у нашому власному організмі, і його тотальний дефіцит може виникнути тільки при повній резекції (видаленні) товстого кишечника”, – пояснила лікар і додала, що дефіцит цього вітаміну практично неможливий. Також Павлова зазначила, що чоловікам теж не можна безконтрольно приймати цей вітамін, незважаючи на те, що вони рідше страждають на варикозне розширення вен.

Приймати вітамін К у таблетках можна лише в тому випадку, якщо його призначає лікар, і фахівець упевнений у тому, що у пацієнта відсутні певні проблеми зі здоров’ям. Також попередньо перед призначенням цього вітаміну лікар має провести генетичне дослідження.

Поділись


Новини партнерів