Фахівці пояснили, чому не можна виключати м’ясо із зимового раціону

У холодні місяці їжа кожної людини стає калорійнішою, у раціоні з’являється багато жирних страв. Дієтологи пояснили, чому зимовий раціон впливає на фігуру і людина набирає зайву вагу, а також розповіли, як не допустити такого процесу.

Найчастіше в холодні місяці більшість людей відмовляються від вживання великої кількості фруктів та овочів на користь м’ясних страв. Це цілком природно, оскільки організм потребує додаткових калорій, щоб зберігати тепло. Проте фахівці зазначають, що у більшості випадків людина набирає зайву вагу не через те, що відмовляється від фруктів та овочів. Справа в тому, що взимку багато людей перестають контролювати денну калорійність та захоплюються дуже шкідливими продуктами.

Тим часом, надмірне захоплення простими вуглеводами та жирами у будь-якому випадку призведе до набору ваги, навіть якщо в раціоні буде багато фруктів та овочів. За словами дієтологів, у всьому потрібно дотримуватися балансу, і щоб не набрати вагу взимку, потрібно дотримуватися простого правила. У раціоні може бути багато м’ясних страв але їх потрібно правильно готувати і стежити, щоб м’ясо було пісним. Відмовтеся від цукру та хліба на користь різних каш та натурального йогурту, а також домашніх десертів з ягодами та фруктами.

Поділись


Новини партнерів