Це точно не дієтичний продукт: експерт розповіла про небезпеку сиру

Дієтолог Тетяна Іваннікова рекомендує людям із надмірною масою тіла виключити з раціону всі сорти сиру. Фахівець розповіла, що сир не належить до групи дієтичних продуктів і надмірне його вживання може призвести до ожиріння.

Крім того, з обережністю цей продукт потрібно вживати пацієнтам із захворюваннями судин та серця. Іваннікова підкреслила, що 25 відсотків сиру становить білок, і цей продукт є одним із найбільш поживних. Якщо людина не має зайвої маси тіла та супутніх захворювань, то щодня вона може вживати невеликий шматочок сиру. Цей продукт необхідний для нарощування м’язової маси та підтримки тонусу м’язів. Крім того, сирний білок організм засвоює набагато краще, ніж білки, що містяться у молоці.

Якщо ви не стежите за калорійністю і знаходитесь в ідеальній фізичній формі, дієтолог радить вживати сир для відновлення енергії, наприклад після тренування або фізичної праці. Також сир чудово підійде для перекушування, оскільки дає почуття ситості на довгий час. Проте дієтолог попередила, що зараз виробники додають до сиру багато рослинних жирів, тому при його виборі потрібно звертати увагу на склад. Якісний натуральний сир не повинен коштувати дешево.

Поділись


Новини партнерів