Фахівці розповіли у яких випадках варто частіше вживати гарбуз.

Гарбуз — головний осінній овоч, що відрізняється великою користю для організму. Доктор Дебора Лі розповіла, на які переваги для здоров’я можна розраховувати за умови регулярного вживання гарбуза.

Сон

Гарбуз — відмінне джерело магнію, який є важливим для сну. Зараз є ряд досліджень, хоч і невеликих, які пов’язують дефіцит магнію з проблемами зі сном.

“Дефіцит магнію зустрічається рідко, але виникає у літніх людей, людей з діабетом 2 типу і тих, хто страждає на шлунково-кишкові розлади”, — зазначає доктор Лі.

Кров’яний тиск

Рівень магнію також важливий для контролю артеріального тиску. Метааналіз 34 медичних досліджень показав, що прийом магнію пов’язаний зі зниженням артеріального тиску. Чим вищим є рівень магнію у організмі, тим легше регулювати тиск.

Серцево-судинні захворювання та менопауза

Менопауза збільшує ризик звуження коронарних артерій, тому жінкам у період менопаузи важливо стежити за рівнем холестерину. Допомогти у цьому може вживання гарбуза.

“У одному невеликому рандомізованому контрольованому дослідженні 35 жінкам у постменопаузі давали або гарбузову олію, або олію зародків пшениці протягом 12 тижнів. Наприкінці дослідження у групі, що приймала гарбузову олію, було виявлено значне збільшення “гарного” холестерину і значне зниження артеріального тиску”, — розповідає доктор Лі.

Гіперактивність сечового міхура

Якщо у вас гіперактивний сечовий міхур, гарбуз може допомогти у контролі проблеми. Одне невелике дослідження за участю 45 жінок з гіперактивним сечовим міхуром показало, що споживання 10 г гарбузової олії на день протягом 12 тижнів допомагає знизити інтенсивність симптомів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів