Чим не можна лікувати застуду: медик розвінчав користь популярних методів

Лікар розповів, яке лікування може не лише не допомогти, а й нашкодити

Деякі методи лікування застуди, від якої часто страждають восени, не працюють. Більше того, вони можуть посилити перебіг хвороби.

Про заборонені способи боротьби з ГРВІ та грипом розповів лікар-отоларинголог вищої категорії, кандидат медичних наук Володимир Зайцев. За його словами, багато хто помилково використовує популярні методи народної медицини, не підозрюючи, що вони шкідливі.

До них, наприклад, відноситься похід у лазню або сауну, який прийнято вважати корисним. А тим часом висока температура, за словами медика, провокує сильний набряк каналів поряд із носовою порожниною. Це призводить до того, що запалення лише зростає.

“До лазні чи сауни можна сходити, коли людина вже на етапі одужання. А на початку хвороби краще залишитися вдома та полежати”, – зазначив кандидат наук.

Також Зайцев розвінчав міф про те, що застуду можна лікувати, засовуючи у ніс шматочки цибулі чи часнику. Він пояснив, що слизова оболонка у момент хвороби набрякає, а від цибулі та часнику з’являється роздратування, викликаючи ще сильніший набряк, запалення, а іноді навіть опік.

Джерело

Поділись


Новини партнерів