Вчені назвали продукти, що знижують тиск та холестерин

Високий кров’яний тиск і надлишок холестерину – це дві проблеми, які між собою пов’язані, і становлять небезпеку здоров’ю. Високий холестерин викликає підвищення тиску, оскільки закупорює артерії, вони тверднуть і звужуються. Це змушує серце працювати важко, внаслідок чого погіршується циркуляція крові.

Коли серцевий тиск стає аномально високим, збільшується ризик серцевих нападів та інсультів.

Водночас, за словами фахівців, їх можна успішно зменшити, якщо ввести до свого раціону певні продукти.

Британський дієтолог Розі Міллен, експерт у питаннях здоров’я, благополуччя та стресу, порадила найкращі з них. У списку опинилися, загалом, прості та звичайні продукти – жирна риба, темна листова зелень та спеції.

Так, за словами фахівця, лосось, сардини, анчоуси, форель, тунець, скумбрія, риба-меч допоможуть знизити тиск і холестерин.

Дослідження показують, що це відбувається завдяки жирним кислотам омега-3 у їхньому складі, які необхідні організму для функціонування. Вони також загалом приносять користь здоров’ю. Омега-3 знижує рівень тригліцеридів у крові, високий рівень яких збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.

Другий продукт, який слід додати до свого раціону, – темна листова зелень. Листові овочі, серед яких шпинат, різні види капусти та інші, є добрими джерелами магнію, який розширює кровоносні судини та покращує транспортування по тілу поживних речовин.

Серед інших продуктів, що містять багато магнію, є авокадо, горіхи, темний шоколад, сир тофу.

Може допомогти запобігти захворюванню та покращити здоров’я серцево-судинної системи також і суміш спецій під назвою “гарам масала”. У її складі є імбир, кардамон, кмин і перець, які успішно знижують показники тиску і холестерину, і в цілому мають безліч інших властивостей.

Дослідження спецій “гарам масала” провели вчені індійського Університету Шрі Рамачандри в Ченнаї. Вони припускають, що головна роль відведена антиоксидантним властивостям спецій. Вважається, що ці властивості допомагають знизити запалення в організмі, яке є однією з ознак багатьох захворювань.

Дослідники заявили, що мають намір на основі спецій розробити ліки, які можна було б призначати пацієнтам із гіпертонією.

Попередні роботи вчених показали, що вживання листя карі також здатне оздоровити серце, збільшити кровотік і покращити функцію кровоносних судин. Куркумін та куркума суттєво знижують рівень систолічного артеріального тиску при тривалому вживанні.

Поділись


Новини партнерів