Боротися із запаленням та окислювальним стресом в організмі можна за допомогою апельсинового соку.
Дослідження показало, що апельсиновий сік здатен боротися з запаленнями і окислювальним стресом у дорослих людей. Але для цього необхідно вживати стовідсотково натуральний напій.
Повністю натуральний апельсиновий сік має потенціал боротися із запальними процесами і окислювальним стресом у дорослих людей. Такими є результати дослідження американських вчених, опубліковані у журналі Advances in Nutrition. Хоча дослідження було обмежене за своїм масштабом, воно показало, що вживання стовідсоткового апельсинового соку істотно зменшує показники маркера запальних процесів як у здорових людей, так і у осіб з групи ризику.
Також вдалося незначно зменшити ще два маркери запальних процесів і окисного стресу. Однак ці результати не володіють достатньою статистичною значущістю. Висновки цього дослідження, яке більшою мірою було профінансоване виробниками цитрусових продуктів штату Флорида, повністю збігаються з раніше опублікованими матеріалами про корисні властивості гесперидину — основного біологічного компонента, що міститься у апельсинах і стовідсотковому апельсиновому соку.
Нагадаємо, що хронічні запальні процеси відіграють ключову роль у розвитку або виникненні цілого ряду хронічних хвороб, включаючи серцево-судинні захворювання і діабет. Гесперидин знижує кількість деяких маркерів запальних процесів і окисного стресу. У стовідсотковому апельсиновому соку цілий ряд важливих нутрієнтів на зразок вітаміну C, а також корисні біологічні компоненти, у яких є потенціал боротися з негативними явищами нашого здоров’я.