Вчені розповіли, як уникнути інсульту за допомогою харчування

Вчені EPIC розповіли, який раціон здатний знизити ризик інсульту на 80%. Про це пише Еxpress.

За словами фахівців найбільшої шкоди для коректного кровопостачання мозку завдає харчування, що передбачає значну кількість насичених і трансжирів. Також вони з’ясували, що такі ризики збільшуються через надмірне вживання солі, так як це призводить до зростання тиску.

«Дієти з високим вмістом насичених жирів і трансжирів пов’язані з інсультом і іншими серцевими захворюваннями», – повідомили вчені.

Для того, щоб зменшити ризики настання ішемічного інсульту, вони рекомендують вживати в їжу якомога більше овочів і фруктів, а також молочної продукції: йогуртів, сиру та молока.

Поділись


Новини партнерів