Дієтолог розповіла, кому потрібно вживати багато гарбуза

Дієтолог Тетяна Дік розповіла про унікальні властивості гарбуза і підкреслила, що окрема група осіб обов’язково повинна включити цей овоч в свій раціон харчування. Фахівець розповіла, що довгий час вважалося, що найкращим джерелом каротину є морква, але насправді це не так.

Саме гарбуз багатий цією речовиною, а також вітамінами К, Е, С і А. Крім цього, гарбуз є джерелом клітковини. Дієтолог радить включати в раціон цей овоч тим, хто страждає від хронічних закрепів. Щоденне вживання хоча б маленької порції гарбуза сприятиме спорожненню кишечника і нормалізації його роботи. Втім, лікар зазначила, що у гарбуза, як і у будь-якого іншого продукту, є протипоказання.

Зокрема, Тетяна Дік не радить вживати цей овоч, особливо в сирому вигляді, пацієнтам із запальними процесами в шлунку і кишечнику. «Гарбуз буде дуже корисний людям, які страждають від закрепів, так як вона містить достатню кількість клітковини», – пояснила фахівець. За її словами, гарбуз в сирому вигляді завжди викликає здуття і послаблення стільця, тому цей продукт рекомендується вживати тільки пацієнтам із закрепом. Крім того, дієтолог порадила включити гарбуз в дієтичний раціон харчування і додала, що цей овоч вважається одним з низькокалорійних продуктів.

Поділись


Новини партнерів