Чипси і заморожена піца негативно позначаються на пам’яті в старіючому мозку

В рамках наукової роботи фахівці годували старіючих щурів високообробленою їжею протягом чотирьох тижнів. Відзначається, що дієта імітувала напівфабрикати, які часто їдять люди. Зокрема, мова про чипси, закуски, заморожену їжу, в тому числі піцу і м’ясні делікатеси з консервантами. Згодом фахівці зафіксували в мозку у старіючих гризунів певні зміни — сильні запалення і втрату пам’яті. Крім того, така дієта небезпечна ожирінням і діабетом другого типу. Причому такий шкідливий вплив ця дієта зробила лише на літніх щурів, в той час як молоді і дорослі тварини залишилися неушкодженими.

Водночас вчені також з’ясували, що запобігти проблемам з пам’яттю, а також зменшити запалення, можна за допомогою вживання продуктів, багатих омега-3 жирними кислотами DHA.

“Ці результати показують, що споживання обробленої дієти може призвести до значного і різкого дефіциту пам’яті, і в старіючій популяції швидке зниження пам’яті має велику ймовірність перерости в нейродегенеративні захворювання, такі як хвороба Альцгеймера. Усвідомлюючи це, можливо, ми зможемо обмежити оброблені харчові продукти в нашому раціоні і збільшити споживання продуктів, багатих омега-3 жирними кислотами DHA, щоб або запобігти, або уповільнити це прогресування”, — поділилися автори дослідження.

Джерело

Поділись


Новини партнерів