У перехідний період лікарі рекомендують приділяти більше уваги своєму харчуванню
З настанням холодів особливо важливо підтримувати свій імунітет і збалансоване харчування. Але що робити, якщо восени на магазинних полицях поступово зменшується кількість свіжих овочів. Нутриціолог Оля Усенко поділилася списком сезонною альтернативою свіжих овочів.
Овочі, які потрібно їсти восени і будуть по кишені кожного українця:
- буряк;
- заморожені овочі (перець болгарський, шпинат, кукурудза, горошок);
- брюссельська капуста;
- заморожена стручкова квасоля;
- брокколі;
- білокачанна капуста;
- квашена капуста (без цукру);
- морква;
- гарбуз.
Овочі з дорогого сегмента:
- огірки
- помідори;
- перець;
- листя салату;
- спаржа;
- цукіні.
Щоб продукти не втратили свої корисні властивості їх потрібно правильно готувати:
- пропарювати в мікрохвильовці;
- їсти свіжими;
- варити;
- тушкувати;
- запікати.
Варто відзначити, що фахівець заявила, що консервовані продукти не входять в список до Суперфуд, адже там присутня цукор. Також не підходить магазинна кабачкова ікра.