Лікар назвала безпечну норму хліба в день

Дієтолог Наталія Круглова розповіла, що вживати хлібобулочні вироби можна без шкоди для здоров’я, і для цього просто потрібно дотримуватися денної норми. Фахівець зазначила, що денна норма хліба для кожної людини індивідуальна.

«Якщо говорити в середньому, то для чоловіка це приблизно 150-200 грамів хліба, а для жінки близько 100-150 грамів», – пояснила дієтолог і підкреслила, що говорить про денну норму для здорових людей без хронічних захворювань. Якщо говорити про дітей, то вони можуть вживати до 60 г хліба в день. У той же час лікар нагадує, що якщо людина вважає за краще вживати білий хліб, вона повинна вираховувати денну калорійність раціону.

Круглова підкреслила, що в багатьох хлібобулочних виробах можуть міститися хімічні елементи, але таку продукцію також можна вживати, оскільки ці речовини істотно не впливають на самопочуття. Справа в тому, що виробники додають у хліб тільки перевірені елементи, і всі консерванти, які присутні в хлібобулочній продукції, необхідні для того, щоб хліб надовго зберігав свої смакові якості. Вони додані в продукцію в мінімальній кількості, це означає, що такі елементи не шкодять здоров’ю.

Поділись


Новини партнерів