Що буде, якщо з’їдати жменю горіхів щодня, розповіла дієтологиня

Горіхи багаті різними вітамінами, мінералами, а також клітковиною. Однак деякі уникають цей продукт через високу калорійність. Дієтологиня Світлана Фус розповіла про користь горіхів і про те, як їх правильно їсти.

У своєму Instagram фахівчиня пояснила, що горіхи повинні бути свіжими, а не смаженими. Тільки в сирому вигляді можна отримати всю користь від цього продукту.

Крім того, горіхи бажано купувати в шкаралупі, так як очищені і упаковані в пакети горіхи швидко окислюються і набувають неприємного смаку. Також слід уникати підсолених і підсолоджених горіхів.

“Доказом користі є те, що люди, які споживають всього жменю горіхів в день мають більш низькі ризики розвитку ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб і більш низький ризик передчасної смерті”, – написала Фус.

Вона додала, що такий ефект проявляється, якщо вживати всього 20 г горіхів щодня. Це стосується всіх видів горіхів. Така невелика кількість не завадить фігурі і не викличе тяжкості в шлунку.

Також Фус нагадала, що людям, які мають схильність до алергій, потрібно з обережністю ставитися до горіхів. “Є протипоказання при хворобах шлунково – кишкового тракту, деяких шкірних хворобах, при гіперфункції щитовидної залози”, – сказала вона.

Джерело

Поділись


Новини партнерів