Лікар назвала продукти, які скорочують життя на десять років

Як вважає фахівець, щоб не скоротити своє життя на десяток років, потрібно їсти менше або взагалі не їсти, продукти багаті цукром і сіллю. Саме цих двох і варто звинувачувати в цілому ряді хронічних захворювань, які мало того, що псують якість другої половини життя людини, так ще й призводять до серйозних наслідків, найсумніший з яких – передчасна смерть.

Мова йде про цукровий діабет, ожиріння, підвищений холестерин, метаболічні порушення.

«Сучасна людина їсть занадто багато солі. Адже вона є підсилювачем смаку, тому виробники додають її в свої продукти, щоб було смачніше. В результаті людина їсть ковбасу, а з’їдає «пуд» солі за фактом, – пояснила дієтолог Соломатіна. – Часто мої пацієнти заперечують, що надмірно споживають сіль, а все тому, що рецептори в роті з часом притупляються, через це людина втрачає почуття міри».

На думку медика, захоплення фастфудом призводить до того, що людина з їжею отримує більше поживних речовин, тобто енергії, ніж їй потрібно. Все це призводить до того, що надлишки відкладаються про запас в жирових складках.

«Скорочують на десять років життя людини трансжири. Це неодноразово довели дослідження. Вони в надлишку місятяться в смаженій їжі, бюджетних напівфабрикатах, – додала дієтолог. – Намагайтеся уникати цих продуктів.

Поділись


Новини партнерів