Кращі джерела вітаміну Е: ендокринолог назвав найкорисніші продукти

Assortment food sources of vitamin E. Healthy products

Лікар-ендокринолог Владислав Бондаренко розповів, що вітамін Е необхідний організму, і для його поповнення необхідно вживати продукти, багаті токоферолом. Фахівець пояснив, що кожна доросла людина має отримувати 15 мг вітаміну Е щодня, і це є денною нормою.

Вітамін Е можна отримати і з капсул, що продаються в аптеці, але Бондаренко рекомендує переглянути раціон харчування і отримувати цю корисну речовину з продуктів. «Вітаміном E багаті картопля, шпинат, морква, капуста, гарбуз і буряк», – розповів ендокринолог. Також він підкреслив, що вітаміном Е багаті ягоди обліпихи, калина, горобина і черешня, і ці ягоди особливо актуальні в осінні місяці. А ще вітамін Е можна отримати з плодів шипшини і нерафінованої олії.

А ось з вітаміном Е в капсулах Бондаренко радить проявляти обережність. Такий препарат може призначити виключно лікар в тому випадку, якщо в організмі спостерігається гострий його дефіцит. Ендокринолог нагадав, що надлишок вітаміну Е шкодить організму нітрохи не менше, ніж його дефіцит.

Поділись


Новини партнерів