Лікар-кардіолог розповіла про користь певних рослинних олій для людей після 40 років

Кардіолог Анна Кореневич зазначає, що вживання в їжу певних рослинних олій дає ефект профілактики серцево-судинних захворювань.

Лікар-кардіолог поділилася думкою про те, що після 40 років в раціоні повинні бути присутніми рослинні олії.

Оливкова, лляна, конопляна олії є багатим джерелом поліненасичених омега-3 жирних кислот, відомих своїм позитивним і оздоровчим впливом на судинну систему. Зокрема, їх прийом вважається корисним, коли є проблема з підвищеним холестерином.

«Якщо не дуже хороший холестерин в крові, рекомендується зробити акцент на прийом омега-3».

Кореневич уточнила, що у віці після 40 років дані жирні кислоти є корисними в цілому, навіть якщо холестерин у людини в нормі. Їх адекватне споживання асоціюється з низьким ризиком запалення, що покращує захист від пошкоджень серця, судинної тканини, шкіри.

В цілому, вважає фахівець, в середньому віці слід перевірятися у лікарів на наявність можливого дефіциту якихось конкретних нутрієнтів, вітамінів, мінералів – і заповнювати його при необхідності.

Поділись


Новини партнерів