Лікар розповіла, що відбувається з організмом після відмови від алкоголю

Гаррієт Бредлі, керівник медпослуг центру Livi, розповіла, як на різних стадіях проявляється відмова людини від вживання спиртних напоїв. Про це пише Daily Mail.

Медик пояснила, що першим в списку на відновлення після відмови від шкідливої звички є сон. Він повертається до норми вже протягом першого тижня: міцнішає, що позитивно позначається і на працездатності.

Так, як алкоголь виступає причиною зневоднення, вже на другому тижні без нього в організмі нормалізується водний баланс. Серед зовнішніх проявів – шкіра стає менш сухою. Також на цьому тижні в норму приходить кислотний рефлюкс в шлунку.

Протягом третього тижня без спиртного, у людини спостерігається відновлення в обміні речовин, печінці та артеріального тиску, починає знижуватися вага.

«Щоб перестати вживати алкоголь регулярно, краще знайти першопричину. Але в будь-якому випадку ви зможете проявити себе як вольова людина, що позначиться і на вашому здоров’ї. В принципі, людину, яка вживає алкоголь, від непитущого можна відрізнити і на око, вони помітно відрізняються зовні», – рекомендує Бредлі.

Поділись


Новини партнерів