Вчені: ягоди можуть спасти від деяких хвороб та суттєво продовжити життя

Дослідники говорять, що перекус ягодами істотно знижує ризик серцевого нападу, кров’яний тиск і уповільнює вікове ушкодження мозку. Якщо їх вживати постійно, вони збільшують тривалість життя на 10%.

За їхніми словами, вони багаті антиоксидантами і клітковиною, які сприяють поліпшенню серцево-судинної системи.

Виявлено, що починаючи з трьох порцій будь-яких ягід в тиждень, наприклад, чорниці і суниці, вже проявляються їхні властивості, головна з яких – зниження загрози серцевого нападу на 34%. Високий рівень поліфенолів в ягодах знижує високий кров’яний тиск.

Це показало 18-річне дослідження, проведене доктором Еріком Риммом, доцентом Гарвардської школи громадської охорони здоров’я і Гарвардської медичної школи.

За його словами, антоціани, що містяться в ягодах, дозволяють їм захищати від окисного стресу і запалень, які сприяють розвитку серцевих захворювань.

Чорниця також містить специфічні молекули флавоноїдів, які допомагають боротися з пошкодженням ДНК і уповільнюють вікове ушкодження клітин мозку.

Інші численні дослідження показали, що чорниця також захищає від окисних і запальних ушкоджень ті області мозку, які пов’язані з пам’яттю. В результаті покращується загальна когнітивна функція. Також виявлено, що ягоди підвищують рівень активності.

Вчені з британського Дослідницького центру з проблем старіння і харчування людини виявили, що полуниця допомагає поліпшити розумові здібності.

У їхньому дослідженні чоловіки і жінки у віці 60-75 років вживали дві чашки ліофілізованої полуниці в день або плацебо. Вже за 3 місяці результати показали, що у тих, хто їв полуницю, покращилися когнітивні навички.

Учасники також продемонстрували значно кращу просторову навігацію – життєво важливий навик для визначення місця розташування і щоб не заблукати. Це має вирішальне значення, яке ми зберігаємо в міру дорослішання, а також словесне згадування, що важливо для спілкування.

Поділись


Новини партнерів