Пити чи не пити: експерт розповів про шкоду молока

Нас з дитинства переконують, що молоко дуже корисно для здоров’я, адже воно є джерелом білка, кальцію та вітамінів. Експерт розвіяв міфи і розповів, чим молоко шкідливе для організму.

Багато хто вважає, що вживання молока є природним, адже людина з перших днів життя п’ють молоко. Однак варто зазначити, що коров’яче молоко призначене для того, щоб забезпечити необхідними білками, мікроелементами та жирними кислотами підростаючих телят. Людині принесе користь лише грудне або рослинне молоко.

Коли організм перетравлює молоко, білки, які в ньому містяться розщеплюються і перетворюються в гормони, дуже схожі на інсулін. Чим вище його рівень, тим більше ми схильні до інфекцій та запальних процесів, в тому числі і на шкірі.

Також дослідження показали, що вживання молока викликає акне. В молоко часто додають казеїн та сироватку, щоб зробити смак більш насиченим. Ці речовини провокують виникнення запалень на шкірі. Вживання молоко може призвести до порушення травлення. При алергічної реакції на молоко може спостерігатися діарея, нудота та блювота.

Однак не варто відмовлятися від усіх молочних продуктів. Натуральні йогурти і сири не мають негативних наслідків для шкіри та здоров’я.

Джерело

Поділись


Новини партнерів