Чому квашену капусту в холодну пору року треба їсти кожен день?

Про користь квашеної капусти знали ще в давнину. Перші згадки про цей продукт можна знайти в китайських літописах часів зведення Великої Китайської стіни. Сьогодні квашена капуста – улюблений продукт українців. Чим корисна ця страва? І чому дієтологи рекомендують вживати квашену капусту в холодну пору року?

Восени та взимку особливо важливо отримувати вітаміни і мінерали з їжі. Правильне харчування допомагає зміцнити імунітет і не захворіти. Один з таких продуктів, який зміцнює наш організм – квашена капуста. Про 10 причин їсти її кожен день – читайте в статті.

1. Джерело вітамінів. У кислій капусті великий вміст вітаміну С – в 100 г квашеної капусти – до 20 мг цього вітаміну. Також в ній багато вітаміну А, вітамінів групи В, вітаміну К, U і РР, макро- і мікроелементів – калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор і натрій. Також вона містить пробіотики, пребіотики, клітковину і ферменти.

2. Зміцнює імунітет. Вітаміни та мінерали, які містить кисла капуста, допомагають зміцнити імунітет, покращують гормональний фон.

3. Корисна для кишечника. Кисла капуста допомагає розмножуватися корисним бактеріям в кишечнику, які перешкоджають росту патогенної мікрофлори.

4. Благотворно впливає на волосся і зуби. Це відбувається завдяки підвищеному вмісту вітаміну К, який допомагає їх зміцнити.

5. Корисна для серцево-судинної системи. Вітаміни групи В, які є в складі квашеної капусти, допомагають знизити рівень холестерину.

6. Запобігає запорам. Розсіл, який виходить при сквашуванні капусти, має послаблюючу дію.

7. Допомагає схуднути. Квашена капуста має низьку енергетичну цінність. Вуглеводи з неї не перетворюються в жир. Тому люди, які хочуть схуднути, можуть спокійно їсти цей продукт.

8. Корисна вагітним. Квашена капуста допомагає легше перенести симптоми раннього токсикозу, а також забезпечує організм майбутньої мами корисними ферментами.

9. Покращує апетит. Квашену капусту рекомендують вживати всім, у кого поганий апетит. Її смакові властивості підсилюють апетит і обмін речовин.

10. Омолоджує. Вона допомагає печінці вивести токсини з організму, а також омолоджує тіло.

Кому не можна їсти кислу капусту?

Не рекомендують її їсти при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, гастриті з підвищеною кислотністю, при підвищеному тиску. А також при індивідуальній непереносимості, коли вона викликає у вас здуття, метеоризм і сильний пронос. Діткам можна давати квашену капусту після 1 року – потроху, спостерігаючи за реакцією організму.

Джерело

Поділись


Новини партнерів