Вчені знайшли спосіб знизити шкоду червоного м’яса

Міжнародна група вчених знайшла спосіб понизити шкоду, яку приносить вживання в їжу переробленого червоного м’яса. Про це повідомляється в Molecular Nutrition and Food Research.

«Постійні побоювання з приводу сильно переробленого червоного м’яса часто зосереджені на ролі нітриту і його зв’язку з раком. Проект PHYTOME вирішив цю проблему, створивши продукти з переробленого червоного м’яса, які замінюють добавки рослинними альтернативами», – повідомив один з авторів роботи Гюнтер Кунле.

В ході свого експерименту, фахівці заміняли консерванти, які зазвичай застосовуються на виробництві ковбасних виробів, що містять в своєму складі червоне м’ясо, натуральними речовинами рослинного походження. Так, були задіяні зелений чай, розмарин і японська рейнутрія.

Як виявилося, натуральні речовини виступали не тільки рівнозначною альтернативою застосовуваним на даний момент канцерогенfv, а й нівелювали їх небезпечні властивості, навіть в разі присутності в продукті.

Поділись


Новини партнерів