Інфаркт у жінок: 8 ранніх ознак

Виявляється, у жінок зовсім інші симптоми інфаркту, ніж у чоловіків. І перші ластівки з’являються за один-два тижні до нападу. Як визначити інфаркт? Пропонуємо розглянути 8 ранніх ознак.

Лікарі кажуть, що «жіночі» симптоми інфаркту характерні через біохімічні процеси жіночого організму. Виявляється, багато жінок відчувають перші провісники інфаркту за кілька днів до нападу.

8 ранніх ознак інфаркту:

Біль. Найважливіший симптом нападу – дивні відчуття в грудях – біль, дискомфорт. Вони можуть з’явитися вже за пару тижнів до інфаркту.

Втома. За 10-14 днів до нападу може раптом виникнути безпричинна втома і нездужання. Елементарні дії, підняти сумки або пройтися по сходах, вимагають зусиль.

Слабкість. Слабкість в верхніх і нижніх кінцівках, бажання присісти, помовчати і віддихатися, – це тривожні дзвіночки. Може супроводжуватися такий стан запамороченням, втратою свідомості, мушками перед очима.

Задишка. Прискорене дихання без підстави (швидко йдете, активно жестикулюєте, наприклад), особливо якщо воно йде в тандемі зі слабкістю і болем у грудях, може свідчити про серйозні проблеми з серцем. Деякі можуть задихатися навіть в горизонтальному положенні лежачи. Симптоми зникають, якщо сісти і вирівняти спину.

Потовиділення. Якщо ви раптом стали занадто потіти, без видимих на те причин – варто негайно звернути на це увагу.

Біль у верхній частині тіла. Зрозуміти, де саме болить, складно. Може нити шия, щелепа, верхня частина спини або рука. Біль мігрує: починається в одному місці і поступово посилюється.

Порушення сну. Вже за пару тижнів до інфаркту людина може почати погано спати. Виникають проблеми з засипанням, а сам сон поганий, переривчастий.

Проблеми з шлунково-кишкового тракту. Деякі жінки можуть відчувати біль і важкість у шлунку. Легка нудота без видимих причин, іноді доходить до блювоти, нетравлення шлунка – все це симптоми, на які варто звернути увагу.

Джерело

Поділись


Новини партнерів