Дефіцит вітаміну D: 4 продукти, які ви повинні їсти цієї осені, щоб уникнути браку

Сонячний вітамін D, є важливою речовиною для вашого раціону. З віком він необхідний для підтримки здоров’я кісток, зубів і м’язів. Але які продукти містять високий рівень вітаміну D?

Наш організм зазвичай торимує вітамін D з сонячного світла, взимку його недостатньо. Якщо вам більше 65 років, підвищується ризик розвитку дефіциту вітаміну D. Хоча дефіцит вітаміну D, можливо, частіше за все пов’язаний з розвитком рахіту у дітей, чи знаєте ви, що у дорослих також можуть розвиватися дефекти кісток через нестачу вітаміну D?

У дорослих може розвинутися хворобливий стан кісток, який називають остеомаляцією, через нестачу вітаміну D.

Які продукти багаті вітаміном D?

Жирна риба

Риба, така як лосось, скумбрія, оселедець і сардини, є фантастичним і смачним джерелом вітаміну D. У банці сардин міститься близько 20 відсотків рекомендованої добової норми вітаміну D.

Яйце

Яєчні жовтки не тільки кольору сонячного світла, вони також містять високий рівень «сонячного вітаміну»: вітаміну D. Happy Egg Co заявляє, що два великих яйця містять 94 відсотка рекомендованої денної норми вітаміну D.

Гриби

Чи знаєте ви, що гриби – єдина форма вітаміну D рослинного походження, яка зустрічається в природі? Як і люди, гриби отримують вітамін D з сонячного світла.

Збагачені продукти

Один з дійсно простих способів поповнити свій запас вітаміну D – це вибирати продукти з додаванням вітаміну D. Перевірте коробку з вашими улюбленими злаками і подивіться, чи збагачені вони додатковим вітаміном D.

Добавки також можуть бути зручним способом знайти душевний спокій, що ви досягли денної норми вітаміну D.

Поділись


Новини партнерів