Американський дієтолог Крістофер Мор назвав корисні властивості чорносливу

Чорнослив обов’язково потрібно включати в раціон, оскільки він багатий на клітковину, а ще допомагає полегшити стан при захворюваннях кісток. Про це заявив дієтолог Крістофер Мор.

Американський фахівець нагадав, що в 100 грамах чорносливу міститься близько 7 грамів клітковини при щоденній потребі для жінок в 22-28 і для чоловіків в 28-34 грамів.

Багато людей знають про цю користь продукту, проте мало обізнані про інші його властивості. За словами дієтолога, американські ортопеди довели, що щоденне вживання сухофрукта запобігає втраті кісткової маси.

Чорнослив допомагає боротися з остеопорозом та іншими захворюваннями, які руйнівно впливають на кістки. Особливо корисний продукт для літніх представниць слабкої статі.

Дорослі жінки, у яких діагностували остеопенію – зниження мінеральної щільності кісток, взяли участь у дослідженні. Результати наукової роботи показали, що при вживанні 5-6 сухофруктів в день протягом півроку зупинялася втрата кісткової маси.

Таку ж кількість чорносливу необхідно з’їдати при серцевих недугах і захворюваннях, що супроводжуються запальними процесами.

Джерело

Поділись


Новини партнерів