Найкращий час для вживання кави назвала дієтолог

Кава може бути як корисною, так і шкідливою для здоров’я – це залежить від часу, коли людина її п’є. Такої думки дотримується лікар-дієтолог, нутриціолог Ірина Лизун

Спеціаліст зазначила, що каву з ранку не потрібно пити натщесерце. Краще це робити разом з їжею або після їди.

“Кава стимулює вироблення соляної кислоти. Якщо пити каву натщесерце, то почнеться вироблення шлункового соку, щоб перетравлювати їжу, а їжі немає”, – пояснила Лизун. Вона додала, що це може викликати дискомфорт, біль і печію у людей з проблемами шлунково-кишкового тракту, а також у тих, хто схильний до підвищеної кислотності шлунка, особливо якщо є гастрит.

За словами дієтолога, краще не замінювати чашкою кави прийом їжі, наприклад, обід, так як раціон харчування повинен бути збалансованим. “Кава може бути варіантом перекусу, якщо вибирати, наприклад, між нею і булкою. Ми притупимо голод, отримаємо жири. Але основний прийом їжі повинен бути збалансованим – з білками, жирами, вуглеводами і вітамінами”, – сказала фахівець.

Що стосується вживання кави ввечері, то це підходить далеко не всім. Напій має стимулюючу дію, тому його не рекомендується пити за 3-4 години до сну. А для людей з порушеннями сну і тривожних людей краще залишити тільки ранкову каву.

Джерело

Поділись


Новини партнерів