Лікар перерахувала найнесподіваніші причини набору зайвої ваги

Лікар-ендокринолог Олена Губкіна розповіла, що набір зайвої ваги не завжди пов’язаний з переїданням і розвитком деяких захворювань. Вона зазначила, що найчастіше люди набирають зайву вагу через малорухливий спосіб життя і шкідливу їжу, проте існують приховані причини появи надлишкової маси тіла.

У деяких випадках, як пояснила фахівець, зайва вага може з’явитися навіть при суттєвій фізичній активності і правильному харчуванню. «Прийом деяких ліків і гормонів, таких як антидепресанти і стероїдні гормони, призводять до збільшення ваги. Відмова від куріння теж цьому сприяє. Нікотин пригнічує апетит курця, але коли людина кидає курити, її апетит різко зростає», – розповіла Олена. За її словами, до набору ваги також можуть призвести різні проблеми зі сном.

Серед інших несподіваних причин ожиріння фахівець називає неправильно підібрану дієту. У деяких випадках навіть на перший погляд здоровий раціон харчування може спровокувати посилення апетиту і серйозні порушення в обміні речовин. Головний мозок завжди реагує на такий раціон і починає відновлювати енергію за рахунок додаткових калорій. Ще однією причиною, яка призводить до набору зайвої маси тіла, ендокринолог називає тривалі хронічні стреси.

Поділись


Новини партнерів