Дієтолог перерахував найнебезпечніші продукти для літніх людей

Відомий дієтолог Михайло Гінзбург перерахував продукти харчування, які не рекомендовані до вживання людям похилого віку. Він зазначив, що коли людина долає рубіж в 60 років, вона повинна переглянути свій раціон харчування.

Зокрема, фахівець вважає, що людям похилого віку обов’язково потрібно відмовитися від вживання цукру, меду та варення. Гінзбург радить звикати до смаку несолодкого чаю і замінити звичні цукор або варення на корисну альтернативу. Також з раціону потрібно прибрати різні десерти, включаючи цукерки. Люди похилого віку повинні вживати не більше 20 г цукру на добу.

А ще літнім людям не корисно вживати соняшникову олію, оскільки вона містить дуже багато жирних кислот, що провокують запальні процеси і погано впливають на емоційний фон. Гінзбург підкреслив, що раціон потрібно збагатити оливковою олією, а соняшникову повністю виключити.

Також людям похилого віку він радить відмовитися від вживання червоного м’яса, замінивши його рибою і птицею. Продукти з високим глікемічним індексом також не повинні бути присутніми в раціоні людей похилого віку. Мова йде про хлібобулочні вироби з білого борошна, картоплю і рис. «У літньому віці потрібно збільшити кількість овочів, зелені в раціоні. Треба їсти більше часнику і цибулі. Рекомендовано збільшити споживання кисломолочних напоїв», – додав лікар.

Поділись


Новини партнерів