Медики розвінчали головні міфи про користь і шкоду дріжджів

Звичайні дріжджі широко використовуються в кулінарії і діляться на кілька видів – хлібопекарські, винні, молочні і пивні. Медики розповіли про те, що навколо цього продукту виникло безліч міфів.

Вважається, що дріжджі можуть становити небезпеку для здоров’я. Дієтологи пояснили, що зараз у виробництві широко використовуються штучні дріжджі, щоб збільшити обсяги готової продукції, в той час як раніше в харчовій промисловості використовувався тільки натуральний продукт з вівса, солоду і пшениці. Саме з цієї причини продукти, які виготовляли із застосуванням натуральних дріжджів, здавалися дуже смачними. Штучні дріжджі, на відміну від натуральних, при термічній обробці залишаються стійкими і не гинуть.

Якщо постійно вживати продукти зі штучними дріжджами, здорові клітини будуть поступово отруєні. А ще вживання таких продуктів може привести до розвитку деяких хвороб травної системи, наприклад, до гастриту і виразки. Саме з цієї причини дієтологи радять при покупці продуктів з дріжджами уважно вивчати склад. Штучні дріжджові гриби в великих кількостях призводять до ураження легень, серця і печінки. Медики рекомендують обмежити вживання соєвого соусу, шоколаду, пончиків, пива, виноградного соку, сидру, хлібобулочних виробів і тортів.

Поділись


Новини партнерів