Вчені пояснили, чому важливо спати від 7 до 8 годин на день

Тривалість нічного відпочинку від 7 до 8 годин є ідеальною, оскільки, якщо ви спите менше, то це може спровокувати формування смертельно небезпечних бляшок в мозку. А надлишок сну в літньому віці робить людину більш загальмованою і забудькуватою.

Дослідники зі Стенфордського університету в черговий раз підтвердили вже давно і багатьом відому аксіому про те, що людині ночами треба отримувати не менше 7-8 годин сну. Особливо це важливо для людей в літньому віці, так як адекватний нічний відпочинок зберігає здоров’я мозку. Якщо люди спали менше 6 годин, то у них погіршувалися когнітивні функції, а в мозку збільшувався рівень небезпечних бляшок, пов’язаних зі старечим недоумством.

Ті, хто спав надто багато, демонстрували більш слабку пам’ять і сповільнену швидкість реакції, незважаючи на відсутність високих показників бета-амілоїдних білків в мозку. Дослідники проаналізували роботу мозку 4 500 осіб із середнім віком в 71 рік з США, Канади, Австралії та Японії.

Незалежні експерти вважають, що отримані дані підтверджують вже існуючі зв’язки між скупченням бета-амілоїдного білка і погіршенням когнітивної діяльності. Що стосується занадто тривалого сну в літньому віці, то він може бути симптом якихось інших проблем зі здоров’ям, наприклад, депресії, пише The Daily Mail.

Поділись


Новини партнерів