Медик пояснив, при яких захворюваннях не можна вживати жирні супи

Лікап Андрій Бобровський розповів, що жирний наваристий м’ясний суп протипоказаний пацієнтам з деякими захворюваннями. Бобровський підкреслив, що жирний бульйон не можна вживати пацієнтам з сечокам’яною хворобою.

Лікар нагадує, що зазвичай медики навіть призначають м’ясні бульйони тим, хто серйозно перехворів або переніс операцію. Однак важливо пам’ятати, що зараз для вирощування птиці і худоби виробники використовують антибіотики і гормони, тому захоплення м’ясними супами може погіршити самопочуття.

«Жирний наваристий бульйон може привести до нападу подагри, жовчнокам’яної, сечокам’яної хвороби, до нападу панкреатиту, оскільки він може викликати посилену роботу підшлункової залози», – пояснив фахівець.

Також Бобровський розповів, як правильно вживати м’ясні супи. В обмеженій кількості їх повинні включати в раціон пацієнти, що входять до групи ризику по серцево-судинним захворюванням. В ідеалі кожній людині бажано скоротити вживання м’ясних бульйонів. Бобровський радить замінити їх овочевими та рибними супами, які мають більше користі для здоров’я.

Поділись


Новини партнерів