Дієтолог розповіла про протипоказання до вживання яєць

Яйця є одним з найпопулярніших продуктів, до того ж, вони рекомендовані під час дієти, оскільки забезпечують організм корисним білком та іншими цінними речовинами. Дієтолог Олена Соломатіна розповіла, як правильно вживати яйця, і кому цей продукт протипоказаний.

Спеціаліст підкреслила, що яйця належать до алергенів, тому їх доведеться виключити з раціону пацієнтам, які страждають індивідуальною непереносимістю. Також яйця не рекомендується вживати пацієнтам з високим рівнем холестерину і з цукровим діабетом. Справа в тому, що у цих пацієнтів пошкоджені судини, і при регулярному вживанні яєць зростає загроза виникнення атеросклерозу.

Крім того, Соломатіна радить утриматися від вживання курячих яєць при панкреатиті, різних захворювань жовчного міхура і печінки, при кислотному рефлюксі. При таких недугах курячі яйця вживати можна у виняткових випадках, а при кислотному рефлюксі яйця протипоказані у вечірній час дня. Крім цього, дієтолог нагадала, що яйця належать до досить важких для шлунку продуктів, тому дітям віком від 1 до 4 років рекомендується давати лише чверть жовтка в день.

Поділись


Новини партнерів