Вчені довели, що зелений чай може знижувати ризик розвитку діабету другого типу, а також полегшувати перебіг недуги

Недостатнє вироблення підшлунковою залозою інсуліну призводить до розвитку такого захворювання, як цукровий діабет 2 типу. Пацієнти з даною патологією змушені протягом усього життя приймати препарати, що знижують рівень глюкози у організмі. Останні дослідження вчених з Південної Кореї показали, що зменшити ризик розвитку даного захворювання можна, ввівши у свій раціон харчування зелений чай.

Дослідження, які були проведені експертами медичного коледжу Університету Чунг-Анг показали зниження рівня глюкози натщесерце, рівня A1C, з одночасним зниженням рівня інсуліну у людей з діагностованим діабетом, які додали у свій раціон зелений чай. У матеріалах досліджень, опублікованих експертами Національних інститутів здоров’я США повідомляється, що даний ефект може бути пояснений наявністю у складі зеленого чаю досить високого вмісту антиоксидантів (поліфенолів і полісахаридів), завдяки яким і відбувається нормалізація рівня цукру у організмі.

“Крім здатності сполук зеленого чаю нормалізувати рівень глюкози у крові людей з діабетом, дані компоненти також сприяють зменшенню рівня холестерину, нормалізують тиск, надають протипухлинний ефект”, — повідомив автор дослідження Джаетек Кім.

Джерело

Поділись


Новини партнерів