Звідки береться целюліт: Відповідь відомої фітнес-тренерки

Українська тренерка, ведуча та блогерка Аніта Луценко пояснила причини виникнення такої проблеми як целюліт

Більшість жінок не розуміє, звідки і чому береться целюліт, адже він з’являється навіть у тих, хто має ідеальну фігуру та нормальну вагу.

Фітнес-тренерка з досвідом Аніта Луценко, на Instagram якої підписані 1.2 мільйони користувачів мережі, вирішила пояснити, звідки береться целюліт і як з ним боротися. Дані блогерка опублікувала у своєму фотоблозі.

Що таке целюліт

За словами Луценко, приблизно вісімдесят відсотків жінок страждають через “погіршення живлення жирової тканини за жіночим типом”. Саме так називають целюліт професійною мовою. Ще один варіант – гіноїдна ліподистрофія.

Причина целюліту

Аніта наводить головну причину появи целюліту – погіршення циркуляції крові і лімфи в підшкірній жировій тканині. Проте, за словами тренерки, це не всі причини появи проблеми зі шкірою. Головна причина – постійне сидіння та малорухливий спосіб життя, через що погіршується відтік лімфи та з’являються венозні застої.

Як на шкірі з’являється целюліт

  • Зростає обсяг міжклітинної рідини і збільшується набряк
  • Набряклі тканини здавлюють кровоносні і лімфатичні судини.
  • Формується замкнене коло
  • До жирових тканин надходить менше кисню, а жирні кислоти не виводяться з клітин з кров’ю
  • Жирові клітини збільшуються в розмірах, жир повільніше розщеплюється, сполучна тканина – ущільнюється. Ефект: горбики і ямки
  • Жіночі гормони сприяють цим процесам, а шкіра стає тонкішою

Як позбутися целюліту

Аніта Луценко наводить декілька способів боротьби з целюлітом. Головне – бути постійно активним. Види активності можуть бути різними: ходьба, біг, тренування у залі, плавання, гімнастика, масаж, танці. Такы заняття підсилюють відтік крові та лімфи, що може повернути шкірі еластичність.

Ідеально створти собі щоденний ритуал рухатися, робити масаж та слідкувати за тим, аби сидіння за робочим столом\ноутом\комп’ютером чергувалися з активністю.

Цікаво, що про харчування Аніта Луценко не сказала жодного слова. Тож виходить, що якщо слідкувати за навантаженнями і проходити певну кількість кроків щодня, ситуація може змінитися на краще.

Джерело

Поділись


Новини партнерів