Вчені назвали кращий овоч для здоров’я серця

Фахівці провели масштабне дослідження і залучили до нього сотні добровольців старше 18 років. Метою цього дослідження було з’ясувати, як вживання того чи іншого овоча впливає на ризик розвитку захворювань серця.

Виявилося, що найкориснішим овочем для серця є стручковий перець. Добровольці вживали цей продукт від 4 до 12 тижнів. Було встановлено, що чим частіше людина вживає стручковий перець, тим менший ризик розвитку метаболічного синдрому. Вчені нагадують, що розвиток метаболічного синдрому збільшує загрозу виникнення серцевих недуг. Більше того, учасники експерименту, які вживали стручковий перець, також змогли знизити рівень поганого холестерину і зняти багато запальних процесів.

Дослідники підкреслили, що цей овоч багатий рибофлавіном, холіном, фолієвою та аскорбіновою кислотами, тіаміном і абсолютно різними вітамінами. За словами дослідників, профілактика хвороб серця і судин є дуже важливою в житті навіть здорової людини. Підтримувати роботу серця і судин потрібно з самого молодого віку. Кращою профілактикою серцевих недуг є здоровий раціон харчування. Раніше було проведено ще одне дослідження і вчені з’ясували, що чай з ревенем чудово підтримує роботу серця.

Поділись


Новини партнерів