Названі корисні властивості яблук. Якщо ви будете щодня з’їдати два яблука – це збільшить тривалість життя на 10-15 років і поліпшить його рівень, переконують вчені.
Справа в тому, що яблука містять хімічний елемент епікатехін поліфенол, який нормалізує роботу серцевого м’яза, покращує циркуляцію крові, підтримує еластичність кровоносних судин.
Більш того, якщо яблука будуть складати 20% вашого раціону, це суттєво знизить ризик захворювання судин серця.
Яблука – унікальний продукт для нашого здоров’я, адже в ньому міститься дуже багато корисних речовин. М’якоть яблук багата клітковиною, органічними кислотами, калієм, фосфором, магнієм, натрієм, сіркою, алюмінієм, бором, ванадієм, залізом, йодом, міддю, молібденом, нікелем, фтором, хромом і цинком.
Шкірка яблук містить флавоноїди, а в насінні є до 15% жирної олії. У магазинах і на ринках краще вибирати не дуже привабливі плоди, адже в них набагато більше корисних речовин, ніж у блискучих і великих.
Науково доведено, що регулярне вживання яблук зупиняє ріст ракових клітин в кишечнику і печінці. Часто лікарі рекомендують пацієнтам з проблемами з травленням з’їдати кілька свіжих яблук натщесерце.
Крім того, яблука допомагають при переїданні. Кілька шматочків зеленого яблука допоможуть подолати важкість в шлунку.
Яблучний сік – джерело вітамінів, мінералів, пектину, органічних кислот. За змістом корисних речовин складно знайти більш цінний продукт. Серед вітамінів, які містяться в яблучному соці – вітаміни групи В, аскорбінова кислота, токоферол (вітамін Е), вітамін Н і ряд інших. За змістом солей мінералів, яблучний сік взагалі не має конкурентів, в ньому міститься кальцій, калій, магній, натрій, сірка, хлор, фосфор, залізо, цинк, йод, мідь, марганець, фтор, хром, молібден, ванадій, бор, кобальт, алюміній, нікель, рубідій.
Антиоксидантні властивості яблучного соку безпрецедентні, напій нормалізує роботу клітин мозку, виводить вільні радикали, сприяє оновленню і омолодженню клітин, бореться зі склеротичними проявами в судинах, бере участь в окислювальних процесах і захищає клітини від руйнування.
Доведено, що регулярне вживання 300 мл яблучного соку в день сприяє очищенню крові від шкідливого холестерину, це нормалізує кровотік, ліквідує атеросклеротичні прояви, робить судини більш гнучкими, еластичними і менш проникними. Високий вміст органічних кислот сприяє поліпшенню травлення, стимулює вироблення травного соку, збільшує його кислотність (що показано при гастритах зі зниженою кислотністю).
Читайте також: Потужна суміш для очищення кишківника і покращення травлення
Пектин благотворно впливає на кишечник, очищає його від токсинів, шкідливих речовин, шлаків, налагоджує перистальтику і позбавляє від затримки калу в організмі. Яблучний сік через високий вміст заліза показаний при анемії, зниженому гемоглобіні, виступає чудовим відновним засобом після операцій, тяжких хвороб. Напій з яблук п’ють при авітамінозі, мами, які годують дітей, п’ють його для поліпшення вироблення молока (щоб уникнути алергії у малюка при лактації п’ють сік із зелених сортів яблук). До корисних властивостей яблучного соку також можна віднести його сечогінну і жовчогінну дію, а також здатність підвищувати життєвий тонус, пом’якшувати наслідки стресів і нормалізувати роботу нервової системи.