Фахівці назвали сім овочів, які заповнюють добову потребу у вітамінах

Організм людини на щоденній основі вимагає достатню кількість вітамінів і мікроелементів для коректної роботи всіх внутрішніх систем. Однак мало хто може похизуватися ідеальним збалансованим раціоном харчування. Експерти називають сім овочів, які здатні наситити організм денною нормою вітамінів.

Броколі

Цей представник сімейства капустяних приносить особливу користь і підходить прихильникам будь-яких дієт. У ньому містяться вітаміни А, В6, С, К, калій і клітковина. До того ж броколі відрізняється мінімальною калорійністю, що перетворює його в дієтичний продукт. Також цей овоч допомагає для профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту і серцевих хвороб.

Турнепс

Не надто популярний коренеплід, який по користі перевершує своїх побратимів. Він багатий на кальцій, фосфор і калій, настільки необхідними для коректної роботи серцево-судинної і нервової систем.

Морква

Цей овоч містить чимало антиоксидантів і бета-каротину, який організм людини перетворює на вітамін A. При регулярному вживанні моркви спостерігається поліпшення зору і стану шкіри. Коренеплід допомагає боротися з раннім старінням і сприяє більш рівній засмазі.

Спаржа

Спаржа – чудова знахідка для людей, які прагнуть позбутися зайвих кілограмів. Цей овоч малокалорійний, але при цьому надзвичайно багатий важливими живильними речовинами: вітамінами А, K, С, вітамінами групи B і клітковиною.

Буряк

Коренеплід містить вітаміни групи B, вітамін А, С, РР, калій, фосфор і амінокислоти. Його вживання допомагає очищенню судин, зниженню тиску і запобіганню появи спазмів в судинах. Крім того, фолієва кислота в буряках допомагає організму боротися зі старінням і покращувати стан шкіри.

Цвітна капуста

Цей відомий овоч має складний хімічний склад, що включає антиоксиданти, вітаміни, мінерали та Омега-3 жирні кислоти. Цвітній капусті притаманні потужні бактерицидні властивості, здатність знищувати шкідливі бактерії і покращувати кишкову мікрофлору.

Батат

Цей коренеплід ще називають солодкою картоплею. Він містить велику кількість корисних і поживних речовин: вітаміни A і C, мінерали і каротин, який відповідає за молодість. Батат допомагає організму людини виробляти колаген, незамінний у боротьбі зі зморшками, високим тиском і депресивними розладами. Крім того, овоч відрізняє низький глікемічний індекс, що дозволяє вживати його діабетикам.

Поділись


Новини партнерів