Дієтологи назвали добавки, які реально допомагають худнути

Хоча правильне харчування, фізичні навантаження – основні кроки на шляху до ідеальної ваги, дієтологи стверджують, що є додаткові засоби, які допоможуть позбутися від зайвих сантиметрів швидше і легше. Вони назвали добавки для бажаючих схуднути в вигляді зеленого чаю, вітаміну В12, пробіотиків та інуліну.

Зелений чай

Зелений чай у вигляді напою звичний багатьом людям. Однак, його можна вживати не просто, як приємне доповнення до їжі, а й в якості екстракту, який допомагає скинути зайву вагу.

За словами британського магістра охорони здоров’я, доктора медичних наук, дієтолога по добавкам Трісти Бест, зелений чай, особливо в формі екстракту, є одним з найбільш добре вивчених і підтримуваних інгредієнтів і добавок для схуднення.

Комбінація кофеїну і катехінів – основні механізми, які роблять цей продукт ідеальним для схуднення. Кофеїн збільшує швидкість спалювання калорій в організмі і термогенез. Катехіни діють як антиоксиданти в організмі. Вони допомагають запобігти і зменшити пошкодження вільними радикалами, які викликають запалення і, в кінцевому підсумку, зупиняють втрату ваги.

Вітамін B12

Одне з досліджень показало, що в групі людей у ​​віці 20 років і старше більш високі концентрації B12 в сироватці були обернено пропорційні ожирінню.

Таким чином, добавка у вигляді B12 – також ключ до прискорення метаболізму і зниження ваги. Зарубіжна промисловість випускає продукт у вигляді жувальних вітамінів з яблучним оцтом. Ця добавка підтримує енергетичний обмін і є альтернативою яблучного оцту і вітаміну B12 окремо, повідомила дієтолог Сідні Співак.

Пробіотики

Пробіотики не тільки зміцнюють здоров’я кишечника, вони також підтримують зусилля людини, що знижує свою вагу.

Огляд, в якому розглядалися дані 14 досліджень, показав, що пацієнти, які вживали пробіотики, втрачали більше ваги в порівнянні з групою, що приймали плацебо, розповіла Ель Віттнебен – фахівець з питань ожиріння і управління вагою з Бостона. Вона зазначає, що прийом пробіотиків під час дієти дає додаткові переваги.

До того ж, коли деякі дієти обмежують вживання певних продуктів, пробіотики можуть підтримувати потрібний рівень корисних для кишечника бактерій.

Інулін

Добавки з інуліном також допомагають тим, хто хоче скинути кілька зайвих кілограмів, стверджує британський доктор медичних наук дієтолог Сара Вільямс.

Дослідження показали, що інулін, як пребіотичне волокно, сприяє зниженню ваги, створює сприятливі зміни в мікробіоті кишечника, допомагає регулювати апетит. За словами Вільямс, в день достатньо 2-3 грами інуліну, при цьому слід пити багато води, щоб зменшити дискомфорт в животі.

Поділись


Новини партнерів