Медики назвали десять симптомів, що попереджають про розвиток хвороби Паркінсона

Лікарі перерахували 10 ознак, що свідчать про розвиток хвороби Паркінсона. На їхню думку, патологічні зміни відбуваються через загибель клітин головного мозку, відповідальних за вироблення дофаміну.

Незважаючи на те, що в ученому світі проводилося безліч досліджень цього захворювання, до цього дня без відповіді залишається питання – з якої причини відбуваються ці процеси.

Прийнято вважати, що розвиток хвороби Паркінсона відбувається через генетичну схильність за умови того, що свій вплив надають певні фактори в навколишньому середовищі.

Що ж стосується симптомів захворювання, то в першу чергу потрібно звертати увагу на наявність скутості кінцівок, поява тремору, уповільнення рухів, утруднення при ковтанні, порушення координації, проблемне сечовипускання і дефекацію, погіршення сну, наростання депресивного стану і поява проблем зі шкірою.

Людина відчуває поступове погіршення загального стану здоров’я. У хворого спостерігаються зміни в мові, поведінці і психічному стані. Також у нього виникає відчуття постійної втоми і погіршується пам’ять.

Джерело

Поділись


Новини партнерів