Про які захворювання розповість запах вашого тіла

Наша шкіра містить різні типи потових залоз, які допоможуть розпізнати проблеми зі здоров’ям

Обережніше з гострою їжею

Якщо ваш піт пахне різко і неприємно, зверніть увагу на ваш раціон харчування. Зазвичай різкий запах шкіри стосується любителів гострих приправ і продуктів: часнику, червоного і чорного перцю, гірчиці, імбиру, хрону. Любителям цибулі, карі і кмину, слід бути обережнішими з цими продуктами. Вони утворюють в організмі багато сероподібних з’єднань, які виділяючись через шкіру змішуються з потом і змінюють його запах.

Підвищене потовиділення

У медицині таке явище називають гіпергідроз. Виділяють два різновиди гіпергідрозу: первинний – індивідуальна особливість організму, яка не пов’язана з якими-небудь іншими станами. Як правило, сильно пітніють лише пахви, стопи або долоні. А ось другий найчастіше викликаний гормональними змінами в організмі.

Найчастіше підвищена пітливість сигналізує про цукровий діабет, порушення роботи щитовидної залози, низький рівень цукру в крові, деякі онкозахворювання, розлад з боку нервової системи, інфекції.

Вам обов’язково потрібно відвідати лікаря, щоб він розповів про причини і призначив лікування.

Якщо хвора печінка

Печінка – головний орган, який відповідає практично за все, в тому числі очищає кров від шкідливих речовин. Якщо печінка працює погано, то ці речовини можуть накопичуватися в крові, виходять через пори шкіри і тіло починає неприємно пахнути.

Увага ниркам

При проблемах, пов’язаних з захворюваннями нирок, тіло може видавати неприємний запах котячих випорожнень. Це відбувається тому, що нирки фільтрують кров і виводять з організму шкідливі продукти обміну речовин в складі сечі. При нирковій недостатності відбувається порушення функції органу, і сечовина, що утворюється в результаті розпаду білків, накопичується в крові. Організм, намагаючись позбутися від неї іншими доступними способами, починає пахнути аміаком.

Джерело

Поділись


Новини партнерів