Скільки м’яса можна з’їсти без шкоди для здоров’я, повідомили лікарі

Доктор медичних наук, дієтолог, гастроентеролог Ірина Бережна роз’яснила, яка кількість червоного м’яса буде безпечною для здоров’я людини. Вона віднесла до такого яловичину і баранину, зазначивши, що в них міститься безліч корисних речовин. Це залізо, селен, корисні мікроелементи, вітаміни групи В і незамінні поліненасичені жирні кислоти.

Бережна радить з’їдати не більше 400 – 500 грамів такого м’яса в тиждень. «М’ясо людині необхідно. Якщо ви спортсмен і у вас високі фізичні навантаження, то вам потрібно більше червоного м’яса, ніж тій людині, яка весь день сидить за комп’ютерним столом, тому що м’язи вимагають величезної кількості амінокислот », – цитує Ірину Бережну радіо Sputnik.

А ось людям з надмірною масою тіла, захворюваннями серцево-судинної системи та високим рівнем холестерину необхідно уникати жирних сортів червоного м’яса.

«Обмежуємо вживання деяких сортів м’яса з-за того, що в них велика кількість холестерину, жирних амінокислот, які не є необхідними. Трансжири, які там присутні, можуть легко перероблятися організмом і так же легко відкладатися у вигляді холестеринових бляшок », – додала дієтолог.

Джерело

Поділись


Новини партнерів