5 причин їсти диню, щоб зберегти здоров’я і гарний настрій

Ароматна цукрова сонячно жовта диня – не тільки чудові ласощі, вона ще й дуже корисна, особливо – для жінок. Ось лише п’ять ситуацій, в яких диня буде незамінною помічницею.

Схуднути. Незважаючи на свою солодкість, це один з найбільш низькокалорійних плодів, в 100 г міститься всього 35 ккал. На 90% диня складається з води, а її вуглеводи легко і без залишку засвоюються. Завдяки цьому цей плід чудово втамовує спрагу, надовго насичує і сприяє зниженню ваги.

Поліпшити настрій. Диня здатна вселити бадьорість одним тільки солодким ароматом. Але тут в роботу вступають вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), які дуже важливі для нормального функціонування нашої нервової системи. Саме вони допомагають поліпшити настрій, дарують спокій і одночасно впевненість, допомагають протистояти стресу.

Зміцнити імунітет. В шматочку дині вагою близько 150 г міститься приблизно половина необхідної нам щодня кількості вітаміну С. Саме він зміцнює наш “імунний щит” і допомагає протистояти вірусам та інфекціям.

Очистити печінку, нирки і кишечник. У м’якоті дині міститься інозит, який ще іноді називають вітаміном В8, хоча він відноситься до групи вітаміноподібних речовин. Але як би він не називався, його функція – запобігати відкладенню жиру в тканинах печінки: цироз нам не загрожує! М’яка сечогінна і жовчогінна властивість дині (яку описував ще Авіценна) теж допомагає розвантажити нашу систему виділення і оздоровити організм в цілому. А клітковина активізує травні процеси, не даючи накопичуватися в кишечнику токсинів і іншим шкідливим “відкладенням”.

Зберегти жіноче здоров’я. У дині є фолієва кислота, якої сучасним городянкам вкрай не вистачає. Зазвичай регулярно цей вітамін споживають тільки майбутні мами, в той час як потребують його всі без винятку жінки будь-якого віку. Адже саме фолієва кислота допомагає підтримувати гормональний фон, регулює баланс статевих гормонів, а значить, робить нас жіночними і привабливими. Фолієва кислота здатна регулювати перепади настрою в різні складні моменти: під час вагітності, при гормональних коливаннях, в період менопаузи. А ще в дині багато антиоксидантів, які допомагають продовжити молодість і зберегти зовнішню привабливість.

Диню краще їсти через 2 години після прийому їжі: в ній багато грубої клітковини, яка перевантажує шлунок, кишечник і підшлункову залозу. Саме тому людям, у яких з цими органами негаразди, ласувати динею потрібно з обережністю. Також не варто захоплюватися десертами з дині, якщо є ризик розвитку цукрового діабету. І ніколи не поєднуйте свіжу диню з молоком або алкоголем!

Поділись


Новини партнерів