5 звичок, які руйнують наш хребет

Здоровий хребет — це основа повноцінного і активного життя людини, її гарного самопочуття і настрою. Він забезпечує підтримку всіх органів, є опорою і захистом для центральної нервової системи. Найменші збої в хребті викличуть проблеми у всьому тілі. Тому так важливо піклуватися про нього, починаючи з перших днів життя дитини і в міру дорослішання.

Дуже важливо проаналізувати, які ваші дії можуть завдавати шкоди хребту і виключити їх.

Неправильне харчування

Якщо у вашому раціоні недостатня кількість продуктів, багатих на кальцій і вітамін Д (без нього кальцій не засвоюється), то терміново додайте молоко, шпинат, бобові, злаки, сир.

Сутулість

З віком дуже і дуже важливо тримати спину прямою, оскільки при сутулості страждають внутрішні органи. Для підтримання хребта в розправленому стані займайтеся йогою, пілатесом.

Сидяча робота

Працюючи за комп’ютером протягом тривалого часу, необхідно не тільки забезпечити зручне положення для свого тіла, але і продумати “противаги”. Наприклад, щогодини робити присідання, нахили, скручування, “потягушки”.

Незручне взуття

У першу чергу, мова про високі підбори, носіння яких погано відбивається на стані хребта. Кращий варіант взуття — на стійкому невисокому каблуці і зручній підошві.

Велика сумка

Не носіть великі сумки в одній руці, краще розподіляти на дві руки, щоб хребет залишався в прямому стані. Ідеальний варіант — носіть рюкзаки.

Щоб ваш хребет довго зберігав рухливість і гнучкість, в якості запобіжних заходів хочемо ще нагадати про сон на зручному матраці і подушці, вправи для зміцнення нижньої частини спини, регулярних масажах.

І, звичайно ж, ведіть активний і здоровий спосіб життя, оточіть себе позитивними людьми і подіями.

Джерело

Поділись


Новини партнерів