Вчені: нічна пітливість може бути ознакою раку

Не варто ігнорувати рясну нічну пітливість ночами, як рекомендують експерти. Цілком можливо, вона є наслідком початку пухлин крові.

Якщо ви раптом зіткнулися з несподіваною нічною пітливістю, яка точно не пов’язана з настанням менопаузи, і помічається навіть коли вночі не зовсім спекотно, це привід для настороженості. Якщо влітку в спеку нічна пітливість – нормальне явище, то в холодну пору року або при увімкненому кондиціонері при сильному виділенні поту ночами потрібно обов’язково встановити причину цього. В першу чергу, необхідно відвідати лікаря і здати аналіз крові.

Особливо тривожно, якщо пітливість ночами супроводжується такими симптомами, як лихоманка, втрата ваги, кровотечі і тому подібні. Цілком можливо, що тут мова йде про лейкоз. Лейкози – термін, який використовується для позначення раку клітин крові. Існують різні лейкози, які визначаються типом злоякісних клітин.

Найчастіше мова йде про мієлоїдний лейкоз або лейкемію, яка поширена у людей старше 65 років. Надмірне виділення поту в нічний час може бути викликане безліччю факторів. До них відносяться і різні типи лейкемії. Звичайно, не слід відразу припускати найгірше, але відвідати лікаря в цьому випадку все-таки наполегливо рекомендується, як пише The Health Site.

Поділись


Новини партнерів