Як без таблеток позбутися головного болю через напругу

Від головного болю, який виникає через перенапруження м’язів, можна врятуватися за допомогою домашніх методів

Часто буває, що від головного болю таблетка не допомагає. При цьому неправильний прийом або передозування ліків можуть привести до рецидивів і ще більших проблем.

– Ті ж диклофенак, парацетамол, АСК і ібупрофен є протизапальними засобами, і не працюють при поширених типах головного болю, – говорить лікар Герхард Мюллер-Швефе з німецького Центру болю і паліативної терапії.

За його словами, головний біль від перенапруги виникає в результаті м’язових спазмів, наприклад, через односторонньою позу або малорухливий спосіб життя. В цьому випадку найкраща профілактика – цілеспрямоване тренування м’язів і перевірені методи.

3 способи запобігти головному болю:

Уникайте стресу. Нерви і напруга – одні з найпоширеніших причин головного болю. Найчастіше вдавайтеся до таких методів релаксації, як медитація, розслаблення м’язів або певні дихальні техніки, що знижують рівень стресу. Також підуть на користь достатній сон, заспокійлива ванна.

Пийте достатньо. Дослідження показало, що діяльність мозку порушується через те, що в організм не надходить достатня кількість води. Висихає все тіло, в тому числі і мозок. Медики рекомендують випивати від півлітра до літра води при перших ознаках головного болю.

Увімкніть рух в повсякденне життя. У тих, хто веде малорухливий спосіб життя, швидше заболить не тільки спина, але і голова. Треба гуляти на свіжому повітрі, бігати або кататися на велосипеді. Якщо ви весь день сидите перед комп’ютером або багато подорожуєте, частіше робіть розслаблюючі вправи для шиї і плечей.

Джерело

Поділись


Новини партнерів